page-cover

GİV, girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirdi

Haber 04.10.2023

 

Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek için yoğun faaliyetlerine devam eden Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 30 Eylül 2023 günü Bahariye Mevlevihanesi'ndeki vakıf merkezinde girişimciler ile yatırımcıları buluşturdu. Program kapsamında proje sunumlarını gerçekleştiren girişimciler, GİV’in 3-4 Kasım’da Konya’da gerçekleşecek Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri’ne davet edildi.

 

GİV Girişimci – Yatırımcı Buluşmaları’na GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV yönetim kurulu üyeleri, girişimci iş adamları, yatırımcılar ile girişimciler katıldı. Enerji izleme sistemi, dijital pazarlama, atık dönüşüm, tarım teknolojileri, VR, IOT ve oyun alanındaki projeleriyle sunumlarını gerçekleştiren girişimciler program sonunda yatırımcılardan gelen iş modelleri ile ilgili sorulara cevap verdi.

 

Programda girişimcilere hitap eden GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, “GİV Yönetimi ve üyeleri olarak gençlerle bir araya gelmeyi, onlarla proje geliştirmeyi, onların projelerine yatırımcı ya da mentor olarak destek olmayı önemsiyoruz. Eğitim programlarımız, alanında uzman isimlerin konuşmalar gerçekleştirdiği buluşmalarımız, iş fikri olan girişimcilerimizi yatırımcılarla bir araya getirdiğimiz programlarımızla girişimcilerin yanında oluyoruz. Girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ve büyümesinde önemli rol oynayan, ülkemize kazandırdığımız Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri’ni bu yıl da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştireceğiz. 3-4 Kasım’da Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek zirvemizde girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını buluştururken, önceki yıllarda olduğu gibi girişimcilerimizin projelerini de ödüllendireceğiz. GİV olarak kendi işini kurarak ekonomiye, istihdama ve ülkemize güç katan gençler yetiştirmek, yeni girişimciler kazandırmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Ödüller için son başvuru 15 Ekim’de

 

GİV’in Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri, girişimcileri bu yıl Konya’da bir araya getirecek. Etkinlik girişimci ve yatırımcıları bir araya getirmesinin yanında bakanlık yetkilileri, yerel yöneticiler, başkanlıklar, Ar-Ge yöneticileri, bankacılık ve finans yöneticileri, özel sektör ve sanayi sektöründen temsilcileri buluşturacak. 2 gün sürecek etkinlikte, alanının öncü isimlerinin gerçekleştireceği oturumların yanında B2B görüşmeler ve girişimcilere özel eğitimler de düzenlenecek. Zirvenin yanı sıra sergi alanının da yer alacağı etkinlikte girişimciler projelerini sergileme imkanına sahip olacak.

 

GİV Girişimcilik Ödülleri’nin sahibini bulacağı 4 Kasım akşamında 10 farklı kategoride 14 ödül dağıtılacak. Ödül verilecek kategoriler; Proje Fikir Ödülleri, KOSGEB İş Planı Ödülleri, Kurumsal Girişimcilik Ödülü, Yeni Girişimci Ödülü, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü, Dijital Girişimcilik Ödülü, Basın Yayın Medya Ödülü, Akademisyen Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü ve GİV Özel Ödülü olarak belirlendi. Henüz ticarileşmemiş “Proje Fikir Ödülleri” kategorisinde ödül miktarı toplam 900.000 TL olacak. Birincilik ödülü 500.000 TL, ikincilik ödülü 250.000 TL, üçüncülük ödülü ise 150.000 TL şeklinde belirlendi. KOSGEB İş Planı Ödülleri kategorisinde ise toplamda 100.000 TL ödül verilecek.